Slideshow

Study trip report Finland


Met een temperatuur van -20 en meer dan een halve meter sneeuw begon de week in Rovaniemi, Finland. Op de Lapland University of Applied Sciences maakten we kennis met de Oostenrijkse en Finse studenten waar we dit Smart Industry project mee gaan uitvoeren. Nadat we ingedeeld waren in drie groepen kregen we uitleg over het project en alle bijbehorende zaken. In de avond zijn we met de Nederlandse studenten op excursie geweest om het noorderlicht te spotten en dit is ons ook echt gelukt! 
Dinsdag was de eerste projectdag. Hier hebben we met een nieuwe robot gewerkt, die door de Oostenrijkse universiteit geproduceerd was.

   

Omdat Rovaniemi de officiële woonplaats is van de kerstman, kon het natuurlijk niet gemist worden om hem dinsdags een bezoekje te brengen. 

      

Woensdag hadden we de kans om met de Jetson, een krachtige micro controller, te werken. Dit in combinatie met de Zed 2 camera was een ware ervaring. De Finse docenten hebben ons geholpen om deze instrumenten te gebruiken en een voorbeeld van body tracking te laden. Hier zag je de menselijke modellen van de personen die voor de camera stonden. Na de projectdag zijn we met iedereen naar het Artikum, een interactief museum over Lapland, geweest. Hier hebben we onder andere geleerd over het noorderlicht, de fauna en geschiedenis van Rovaniemi en Lapland. 

Donderdag was alweer de laatste projectdag, deze was gevuld met een workshop over node-red, een IoT applicatie gebaseerd op node.js, waar we de ESP32 en DHT22 gebruikten om gegevens te publiceren. In de avond was er een diner met alle studenten en docenten bij restaurant Rosso. 

  

Vrijdag was een vrije dag en onze groep was gesplitst in twee, een groep ging ijsvissen en de andere ging husky's aaien in de Santa Claus Village. Daarna werd het tijd om terug te keren naar Nederland en denken we terug aan een geweldige tijd in Rovaniemi.